Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Expressen utmanar Kristallen - igen

Publicerad: 25 augusti 2011, 07:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Expressen tar saken i egna händer och korar bästa webb-tv-produktionerna under Kristallen i år igen. Inom kort presenterar tidningen nomineringarna.


Ämnen i artikeln:

ExpressenSVT

Webb-tv-tittandet ökar stadigt och mediehusen gör allt fler tv-produktioner som bara vänder sig till en webbpublik. Trots det saknar Kristallen, som hyllar Sveriges bästa tv-program den 9 september, en kategori för just webb-tv.

Det tänker Expressen ta tag i även i år. För andra gången delar tidningen ut ett eget pris i samarbete med Kristallen.

– Jag tycker att Kristallen fortfarande är för fokuserade på traditionell broadcast, även om de i år har några webb-tv-format bland nomineringarna. Unga människor tittar i stor utsträckning på webb-tv och det är inget man kan negligera, säger Anna Rastner, chef för Expressen TV.

Snart släpper tidningen sina nomineringar på webben. Sen är det fritt fram för alla att rösta på sin favorit. I fjol vann bloggaren Gina Dirawi, som har gjort ”Ana Gina Show” för SVT:s webb och snart kommer med uppföjlaren "The fabolous life of Ana Gina".

– Man vinner äran och förra året gjorde vi en rolig löpsedel på det. Det är roligt också att priset blev lite av en dörröppnare, säger Anna Rastner.

Vilken är din favorit i år?

– Ja. Jag vågar inte avslöja den ännu, men den finns i sportvärlden det här året.

Vad ser du för trender inom webb-tv?

– Det som görs görs för en ung publik, men det finns lite olika skolor. En del försöker göra traditionell tv för webben, medan andra är duktiga på att ta fasta på de specifika fördelar som webben har, som att koppla chattar till programmen.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

ExpressenSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.