Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Expressen TV går med i MMS

Publicerad: 10 November 2016, 07:34
Uppdaterad: 10 November 2016, 07:39

Expressen vill utöka tv-affären ytterligare och ansluter sig till MMS mätningar. "Vi har sett att MMS har utvecklats i rätt riktning de senaste åren", säger Andreas Quensel, analyschef på Expressen.


Ämnen i artikeln:

Expressen TVMMSBonnier News

Igår onsdag under TV4:s dragning för mediebyråer meddelade försäljningsdirektör Alexander Lydecker att Bonnier News hädanefter kommer ingå i MMS mätningar för digital rörlig bild.

I ett pressmeddelande som skickades ut under onsdagskvällen berättas dock endast om Expressen TV:s val att ansluta sig till mätningarna, med anledningen att man vill utveckla tv-affären.

– Vi har sett att MMS har utvecklats i rätt riktning de senaste åren. MMS som valuta tillför nu ökad transparens i branschen och ger klart mervärde till annonsköparna, säger Andreas Quensel, analyschef på Expressen, i pressmeddelandet.

Man skriver vidare att "Tittandet på Expressen TV ökar lavinartat och i takt med att volymerna växer behöver Expressen mer kraft i annonsförsäljningen".

Det sker nu genom ett ökat samarbete med TV4 där Bonnierannonsnätverket Woo kommer att hantera avod-affären.

– När MMS inför nya KPI:er som completion rate och inscreen-värde ser vi att det tillför marknaden något nytt, och med MMS-mätningen kan vi inom Woo komma med ett enhetligt erbjudande mot marknaden, fortsätter Andreas Quensel.

– Vi tycker att det är jätteroligt att de valt att vara med i mätningen. Det här har varit under diskussion under ett längre tag, så det känns suveränt. Vårt mål är ju att mäta alla, säger Mats Lindqvist, onlinechef på MMS, till Dagens Media.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen TVMMSBonnier News

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.