Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Expressen TV blir leverantör åt TV4

Publicerad: 13 Augusti 2013, 06:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:38

TV4 har valt Expressen TV som leverantör av direktsänd nyhets-tv digitalt. Samtidigt ökar man beställningen av nyhetsmaterial från Nyhetsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Expressen TVTV4

I höst utökar TV4 sin bevakning av livesända nyheter på sina digitala plattformar tv4.se och TV4 Play. Förändringen sker samtidigt som Nyhetsbolagets kanal TV4 News stängs ner. Nyhetsbolaget förblir dock TV4:s huvudleverantör av nyheter.

– Vi har en stark nyhetstradition att förvalta, med en 22-sändning som ökar för tredje året i rad och ett Nyhetsmorgon som löpande tar nya andelar av SVT. Samtidigt ser vi att det mobila tittandet ökar och vill självfallet erbjuda tittarna live- och händelsebevakning i TV4 även utanför tablåtid, säger programdirektör Viveka Hansson i ett pressmeddelande.

Som leverantör av direktsända nyheter har man valt Expressen TV. Det innebär att Expressen TV kommer visas på TV4:s digitala plattformar. TV4 och Expressen har sedan slutet av 2012  ett samarbete kring direktsändningar, utbyte av innehåll och produktion. I höst fördjupas samarbetet bland annat genom fortsatt satsning på kvällsprogrammet "Primetime" samt flera nya format.

– Att TV4 väljer Expressen TV som leverantör av direktsänd TV är ett viktigt erkännande av vår tv-satsning. Vi fick ett stort genomslag med Primetime under våren och kommer fortsätta satsa på direktsänd TV nu under hösten, säger Anna Rastner, redaktionschef Expressen Digitala Medier i pressmeddelandet.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Expressen TVTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.