Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Expressen sänder OS på ny sportkanal

Publicerad: 8 Februari 2018, 08:41
Uppdaterad: 8 Februari 2018, 14:36

Sportexpressen TV visas gratis för tv-kunder till Com hem och Boxer under OS. Foto: Expressen

Expressen ingår i nytt partnerskap med tv-distributörerna Com Hem och Boxer. Som en del av detta kommer nystartade Sportexpressen TV visas gratis till Com Hems och Boxers kunder.


Ämnen i artikeln:

ExpressenCom hemBoxer

Sportexpressen TV kommer sända dygnet runt under olympiska spelen i Sydkorea och under perioden kommer kanalen vara tillgänglig gratis för alla Com hems digital-tv kunder och alla Boxers kunder via Boxer play.

– Vi är otroligt glada att vi kan frivisa Expressens TV:s nya sportsatsning till både Com hems och Boxers alla kunder under OS. Jag är övertygad om att våra kunder kommer uppskatta att få snabba nyhets- och sportuppdateringar från en av landets tyngsta mediehus under spelen i Sydkorea, säger Simon Gate, innehållschef på Com Hem och Boxer.

Expressen har bevakat alla OS sedan 1948 i London, men det här är första gången som man sänder en helt egen sportkanal.

– Vår ambition är att fortsätta att utveckla framtidens nyhets-tv och då är en ökad sportsatsning naturlig när det stundar vinter-OS. Jag är stolt över att Com hem och Boxer tror på Sportexpressen TV, säger Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen

Expressens nyhetskanal Expressen TV har funnits tillgänglig hos Com hem sedan september 2017. Mediehuset producerar också Expressen TV och Di TV - och  från och med i morgon fredag även Sportexpressen TV.

– Efter lanseringen av Expressen TV i höstas har kanalen snabbt blivit ett uppskattat inslag i vårt utbud. Det har också varit mycket inspirerande att få arbeta med en aktör utanför cirkeln av traditionella TV-kanaler, säger Simon Gate.

I och med det nya avtalet tar Expressens tv-satsning nästa steg.

Expressen TV samarbetar med marknadsledare som CNN och Dagens industri, och med en så här omfattande distribution till Com Hems och Boxers kunder så kan vi ge tittarna de senaste sportnyheterna, säger Thomas Mattsson.

Avtalet mellan Expressen och Com Hem och Boxer innefattar utöver livesända kanaler som bevakar nyheter, sport, ekonomi och annat även publicering av klipp på Com Hems och Boxers olika plattformar.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenCom hemBoxer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.