Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Expressen lanserar ny tv-spelare

Publicerad: 21 Juli 2015, 07:11
Uppdaterad: 25 Februari 2016, 10:19

Expressen anställer teknikchef och lanserar en ny tv-spelare med stöd för Chromecast.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Den senaste tiden har Expressen rekryterat en rad tv-profiler, såsom SVT:s Hannes Nelander och TV4:s Anna Herdenstam, till sin tv-satsning Expressen TV.

Nu lanserar tidningen en ny tv-spelare som har stöd för Chromecast, skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, på sin blogg. Det innebär att alla med en Android-, iOS- eller Windows-enhet enkelt kan se ett tv-klipp på sin tv, via mobiltelefonen.

En annan ny funktion är möjligheten att slå på en tv-sändning och fortsätta låta den rulla i en mindre videoyta högst upp i Expressens app, samtidigt som man surfar runt på sajten.

"Detta gör det möjligt att exempelvis se på längre live-tv sändningar, och parallellt uppdatera sig om annat eller läsa ett längre reportage", skriver Thomas Mattsson.

I samband med att tv-spelaren har premiär anställer tidningen en teknikchef, som ska ansvara för själva produktionen av tv-journalistiken: Mikael Koff. Han har tidigare jobbat på Viasat och TV4-Gruppen och kommer närmast från Broadcast House.

"Expressen TV ska bli ännu bättre på nyhets-tv på digitala plattformar. SVT och TV4 är väldigt bra på traditionell linjär-tv i sina broadcastkanaler, men fajten i appar och på sajter står mot Aftonbladet TV och här är spelplanen rätt given. Idag är Aftonbladet bättre på program, samtidigt som Expressen är bättre på nyhets-tv. Gissningsvis vill vi båda utmana varandra på respektive område, så därför rustar vi upp både teknik och organisation för att ta nästa kliv", skriver Thomas Mattsson.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.