Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Expressen i nytt samarbete med Facebook

Publicerad: 6 september 2019, 09:58

Programmet kommer gå att se både på Expressens konton och på Facebook Watch.

Expressen startar som enda aktör i Sverige ett nyhetssamarbete med Facebook.


Ämnen i artikeln:

FacebookExpressen TV

Det är nyhetsprogrammet ”Bara nyheter”, producerat av Expressen tv, som nu sänds exklusivt för Facebook-användare. Programmet kommer gå att se både på Expressens konton och på Facebook Watch.

– ”Bara nyheter” är ett rappt program som summerar nyhetsdagen på ett par få minuter. Perfekt för våra användare på Facebook som i flödet vill få koll på nyhetsläget och vara uppdaterade, säger Bella Levy, chef för Expressen tv, till Expressen.

Expressen tv är hittills den enda svenska tv-aktören som är en del av Facebooks partnersatsning på videojournalistik. Globalt ansluter sig också brittiska The Sun och The Times, tyska Bild och Focus samt franska Le Monde och BFMTV.

John Severinson är chef för Facebooks strategiska partnerskap.

– Internet har under en längre tid utmanat beprövade affärsmodeller i nyhetsbranschen. Vår plattform ger nyhetspublicister nya möjligheter att nå och engagera sina läsare. Vi vill att Facebook ska vara en bra plattform för nyheter, både för läsare och för utgivare. Det krävs såväl kreativitet som vilja för att experimentera med nya format och hitta nya potentiella inkomstkällor. Därför är vi glada att Expressen tagit det här steget, och vi ser fram emot att lära oss tillsammans med dem, säger han till Expressen. 

Julia V. Caesar

Reporter

Ämnen i artikeln:

FacebookExpressen TV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.