Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Experterna: Därför är Premier League-rättigheterna avgörande

Publicerad: 6 Februari 2020, 10:12

Tv- och streamingrådgivaren Manfred Aronsson beskriver Premier League-rättigheten som den enskilt viktigaste rättigheten på svensk tv-marknad. ”Det här tåget har man kunnat förbereda sig på i flera år, men när TV4 och Telia väl får chansen missar de det.”

Foto: Press/ Janne Næss/ Andrew Couldridge

Nent vann budstriden om Premier League-rättigheterna. Jonas Rydholm Birmé, Jan Scherman och Manfred Aronsson om ✓ Vikten av rättigheten ✓ Betydelsen för tv-marknaden i stort ✓ Hur det här ska tolkas – i ljuset av Telia-affären.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanNENT GroupPremier LeagueViaplay

De exklusiva rättigheterna att sända Premier League budades hem av Nent som haft rättigheterna sedan 2010.  Avtalet är unikt då det skrivs på hela sex år – i stället för

Få hela storyn –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Vårt exklusiva magasin

Du har möjlighet att säga upp prenumerationen när du vill under de första 30 dagarna. Därefter övergår den till en 12 månaders prenumeration med allt vårt digitala material och magasin för 5995 kr/år (ex. moms).

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.