Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Ex-brottaren är Viasats nya OS-expert

Publicerad: 5 Augusti 2015, 10:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:55

Med ett år kvar till OS i Rio presenterar Viasat Sport sin nya expertkommentator – Martin Lidberg.


Ämnen i artikeln:

OSViasat

Förra året sände MTG sitt första OS efter att ha vunnit rättigheterna från SVT, som historiskt haft dem. Sommaren 2016 är det dags igen, då för OS i Rio de Janeiro i Brasilien.

Nu tillkännager Viasat Sport, som är en del av MTG, sin första OS-värvning. Ex-brottaren Martin Lidberg blir expertkommentator under OS-brottningen.

– Martin har fantastiska meriter på brottningsmattan men det som gör honom så bra är att han har så många berättelser om sporten, han har levt nära den så länge. När vi träffades för att diskutera rekryteringen var jag ganska säker på att vi skulle komma till en snabb lösning, men vi blev sittande i timmar bara för att han är så intressant att lyssna på, säger Per Nunstedt, Viasats sportchef, till Dagens Media.

Martin Lidberg kommer att vara på plats på brottningsarenan under OS liksom i studion. Övriga medarbetare som kommer att jobba med OS i Viasat Sport är Ola Wenström, Frida Nordstrand, Carolina Klüft och Niklas Jihde.

– Det är vår grundstomme. De jobbade hårt under OS i Sotji och kommer ha liknande roller i Rio, säger Per Nunstedt.

OS i Rio blir MTG:s sista OS för den här gången. I juni stod det nämligen klart att Kanal 5:s ägare Discovery köpt OS-rättigheterna för åtta år framåt, vilket värderas till 1,3 miljarder euro.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

OSViasat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.