Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Eva Hamilton till Nexiko

Publicerad: 7 april 2016, 09:56
Uppdaterad: 7 april 2016, 09:57

Nexiko växer – och starar ett nytt affärsområde. Samtidigt plockas ”drömvalet” Eva Hamilton in som styrelseordförande. – Jag sparkar mig själv, säger vd:n Lars Beckung.

Ämnen i artikeln:

NexikoEva Hamilton

EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Produktionsbolaget Mexiko, som Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, startade tillsammans med Kanal 5:s förra programchef Lars Beckung bytte nyligen namn.

Nu heter bolaget istället Nexiko.

För första gången sedan starten plockar produktionsbolaget nu in extern kompetens i styrelsen. Eva Hamilton, tidigare vd för SVT, kliver in som styrelseordförande.

– När vi började fundera kring att ta in en styrelseordförande var Eva vårt drömval, men jag tänkte "det kommer ju aldrig att gå", säger vd:n Lars Beckung till Dagens Media.

Han fick till en lunch med Eva Hamilton, som till slut tackade ja.

– När vi träffades och jag berättade om våra behov kändes det som en bra matchning även för henne, säger Lars Beckung som själv tidigare varit bolagets styrelseordförande.

Nexiko omsatte 59 miljoner kronor under 2014och gjorde ett rörelseresultat på 6,8 miljoner kronor. Bolaget expanderar, med etableraringen av ett dotterbolag för drama samt en filial i Norge.

Nu ska Nexiko även starta en digitalavdelning, berättar Lars Beckung.

– Den ska fokusera på att komma på och producera idéer för kunder utanför de traditionella medihusen, men även öka vår digitala kompetens mot tv-kanalerna.

Hur siffrorna ser ut i bokslutet för 2015 vill Lars Beckung inte avslöja, med hänvisning till att det inte är helt färdigt.

– Vi återinvesterar en del av vinsten i nya affärsområden. Jag räknar med en ökad omsättning, men en något minskad vinst, säger han.

Evas Hamilton, 61, slutade som vd för SVT 2014. Hon har i dagsläget styrelseuppdrag för Lindex och LKAB.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev