Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Eurovision kan bli global tävling

Publicerad: 16 Maj 2016, 08:12
Uppdaterad: 16 Maj 2016, 08:23

"Vill fler delta måste vi se det som något bra", säger Eurovisions exekutiva producent Martin Österdahl i en intervju i SVTs Gomorron Sverige.


Ämnen i artikeln:

Eurovison Song ContestSVT

Imorse fick Eurovisions exekutiva producenter Martin Österdahl och Johan Bernhagen i Gomorron Sverige frågan om det finns en gräns för hur stort Eurovision Song Contest kan bli.

– Det kan man ha olika uppfattningar om men det som är Eurovisions fina värdegrund, att man samlas i en fest i sång och musik över hela världen och lägger allt annat åt sidan några timmar, är väldigt positivt och bra för världen. Är det fler som vill delta i det måste vi se det som något bra, svarar Martin Österdahl, en av Eurovisions exekutiva producenter.

Det har funnits förfrågningar om att göra program i både USA och Asien. Att Eurovision fortsätter att växa ser producenterna som något positivt.

– Vi pratar mycket om broadcasts nedgång, hur underhållningstv har tappat den här familjesamlande funktionen. Eurovision är det lysande undantaget som forsätter att växa och som vinner territorier. Nu sänds det i fler länder, i Amerika och i Kina för första gången. Det är svårt att säga hur mycket större det kan bli, jag tror att det kommer fortsätta att växa, fortsätter Martin Österdahl.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Eurovison Song ContestSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.