Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Eurosport-profil i krogbråk med Kent Ekeroth i natt: "Dra åt helvete jävla rassesvin"

Publicerad: 19 december 2014, 15:34
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:17

Under en utekväll i går råkade Gusten Dahlin träffa på SD-politikern Kent Ekeroth. Konfrontationen slutade med att tv-profilen blev utslängd från Grand Escalier.


Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaKent Ekeroth

Det var sent i natt som Gusten Dahlin, kommentator på Eurosport och Expressen, träffade på Kent Ekeroth, en av SD-politikerna som är känd från den så kallade järnrörsskandalen.

Gusten Dahlin blev provocerad och sa då till Kent Ekeroth att Sverige skäms över honom. Han "bad också rassesvinet att dra åt helvete".

Då reagerade vakterna – och slängde ut Eurosport-profilen.

– Jag sa vad jag sa, sen blev jag utslängd, säger Gusten Dahlin till Dagens Media dagen efter.

Var det krogvakterna?

– Det var både livvakter och vakter på stället. De gjorde bara sitt jobb. Det är inte mer än så.

Strax efter incidenten berättade Gusten Dahlin om vad som hänt på Twitter. I dag säger han att han fått många reaktioner.

– Det är både ris och ros. Det är en känslig fråga och något som angår alla på ett eller annat sätt. Det är klart folk får ha sina åsikter men rasismen i det här landet håller på att äta upp mig inifrån. Jag kan inte se mig själv i spegeln utan att veta att jag sagt vad jag tycker.

Kent Ekeroth har varit inblandad i flera krogbråk det senaste året. I januari blev han utslängd från restaurang Nosh and Chow i Stockholm och under ett besök på James rockbar i Halmstad hamnade hans livvakter i bråk med ett gäng efter att de bett SD-mannen att gå.

I december förra året var Kent Ekeroth på nattklubben Soap i Stockholm då en kvinna hällde ett glas vin över SD-mannen. Kvinnan dömdes sedermera till böter.

Dagens Media söker Kent Ekeroth.

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev