Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Eurosport livesänder 3D

Publicerad: 28 Maj 2010, 14:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:49

Eurosport sänder tennis i 3D från turneringen Franska Öppna. Sändningen är ett samarbete med Panasonic för att marknadsföra den nya tekniken.


Fram till den 6 juni sänder Eurosport Franska Öppna i 3D. Det är den första pan-europeiska 3D-sändningen av tennis någonsin.

Tennismatcherna direktsänds i Panasonics apparater hos ett 40-tal svenska återförsäljare, som kedjorna Media Markt, Audio Video och Euronics. Runt om i Europa uppgår försäljningsställena till 3 000.

I Storbritannien lanserar Sky Tv en dygnet runt-sänd kanal till höst, men det finns hittills inga planer på att ta det till Sverige.

– Vi har tekniken men än så länge väntar vi, säger Per Boström, pr-chef på Eurosport.

Han säger att all ny teknik är bra för branschen.

– All ny tv-teknik brukar drivas framåt och få genombrott av sportbranschen. Vi lanserade HD 2008 i samband med fotbolls-EM och OS, säger han.

En del av matcherna i Fotbolls-VM kommer att produceras i 3D men svenska tittare får nöja sig med det hederliga 2D-formatet. SVT och TV4 är de som har rättigheterna till VM.

– Än så länge är inte vetskapen om 3D-tv så stor, det finns ju alltid den där kärnan av människor, men snart vet den stora massan förhoppningsvis mer om 3D-tv. Alla måste dra sitt strå till stacken – operatörerna och tv-tillverkarna. Tekniken finns och efterfrågan finns. Nu gäller det att få alla bitar på plats och att säkerställa att det finns material att sända, säger Per Boström.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.