Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Ett program i eget namn är stort"

Publicerad: 30 augusti 2012, 10:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:13

Jenny Strömstedt får ett eget aktualitetsprogram i TV4. För dagensmedia.se berättar hon om planerna med programmet - som bär hennes eget namn.


Ämnen i artikeln:

TV4

Jenny Strömstedt får ett eget aktualitetsprogram på måndagskvällar i TV4. Programmet, som går vid namnet "Jenny Strömstedt" ersätter "Kvällsöppet" och ska skildra och kommentera de största aktuella händelserna.

– Naturligtvis ska programmet ligga i nyhetsflödet och lyfta upp de viktigaste diskussionerna. Vi skär ämnena på snedden och flummar lite, säger Jenny Strömstedt till dagensmedia.se.

Varje program kommer att har med en speciell gäst som är aktuell för tillfället. Programmet kommer även att åka till Los Angeles för att bevaka det amerikanska valet. Jenny Strömstedt säger dock att programmet inte kommer att begränsa sig till politisk bevakning.

– Det privata är politiskt. Vi begränsar oss inte på något sätt. Vi utlovar att vi kommer att finnas i nyhetsflödet och händer det något stort så kommer vi att bevaka det. Men de gånger vi har tid tillåter vi också att skära frågorna på andra sätt, säger hon.

Att programmet bär hennes eget namn anser Jenny Strömstedt är både en utmaning och en chans att få sätta sin egen prägel på programmet, som ännu inte har en fast form.

– Ett program i ens eget namn känns stort, men det är otroligt roligt att få ha ett eget aktualitetsprogram där man kan anpassa formen efter vad som händer, säger hon och fortsätter:

- Jag har jobbat som journalist länge och det som är viktigt är att våga testa nya saker och inte vara rädd för att det havererar. Programmet kommer få hitta formen under hela hösten.

Programmet kommer att sändas klockan 23.00 på måndagskvällar.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.