Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

”Ett nödvändigt vägval”

Publicerad: 11 April 2014, 06:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:41

TV4:s programdirektör Viveka Hansson skriver på SVT Debatt att nedläggningen av lokalnyheterna är nödvändigt för att inte gå i papperstidningsfällan.


Det var i onsdags som det stod klart att TV4 lägger ner de tablålagda lokala nyhetssändningarna. Istället ska riksredaktionen förstärkas med 25 reportrar som placerat ut på nio orter i landet.

Det innebär att 140 av 165 medarbetare inom Nyhetsbolaget kan förlora sina jobb.

Viveka Hansson skriver nu på SVT Debatt att hon tror att förändringen är rätt väg att gå för TV4 – på lång sikt.

Enligt debattinlägget äter den lokala organisationen upp ungefär hälften av nyhetsbudgeten. Och när TV4 slutade sända lokala nyheter i Stockholm i slutet av förra året så gick tittandet uppåt, skriver Viveka Hansson.

”För vår del finns knappt någon koppling mellan lokalt innehåll linjärt, och reklamintäkter. Det är möjligt att vi kan hitta en annan modell framöver, det vore välkommet, men just nu ser vi inte den lösningen. Våra lokala nyhetssändningar drar försumbara nivåer i startade strömmar, i den traditionella form vi gör dem nu”.

TV4 ska istället satsa mer på digitala kanaler.

”Men digitalt kan det finnas möjliga intäkter framöver. Därför måste vi klara den resan, för att säkra jobb och journalistik framöver”.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.