Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

”Ett drömjobb”

Publicerad: 5 december 2012, 10:12
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:02

Martin Österdahl tar över efter Annie Wegelius som programdirektör på SVT. Han går därmed rakt in i en period då medielandskapet förändras otroligt snabbt. ”En av de mest spännande utmaningarna”, säger han till dagensmedia.se.


Ämnen i artikeln:

SVT

Den 1 september i år sker generationsskiftet på SVT:s programavdelning. Då lämnar Annie Wegelius och Jan Axelsson sina tjänster. Sedan tidigare är det klart att Lena Glaser redan vid årsskiftet går in som programdirektör för SVT:s digitala utbud och nu står det alltså klart att hon ska jobba nära Martin Österdahl.

– Det här är naturligtvis ett drömjobb för mig. Jag har jobbat i drygt fem år i programledningen under Annie där jag har haft ansvaret för underhållning och sport. Det har varit fantastiska år där vi förnyat och förbättrat SVT. SVT sätter tittarna främst och jobbar med kvalitet, dessutom är det är många duktiga människor som jobbar här, säger Martin Österdahl till dagensmedia.se.

Men fram till 1 september ligger Martin Österdahls fokus på Eurovision.

– Jag har ingen programförklaring eller vision att berätta om redan nu, utan nu ska jag fullfölja Eurovision helt, vilket håller på till slutet av maj. Sedan ska jag hjälpa EBU och den internationella organisationen med överföringen till nästa land.

– Men jag tror att de närmaste 5-6 åren kommer att vara den mest spännande och roligaste perioden någonsin, eftersom medielandskapet och användarbeteendet förändras väldigt snabbt. Bland det bästa jag vet är att jobba med den typen av förändringsprocesser och möta förväntningarna hos dagens och framtidens användare.

Någon ersättare till Martin Österdahl är ännu inte klar.

– Vi kommer att se över hur vi bygger programledningsgruppen. Men jag kan inte nog betona att det verkligen är ett team som måste fungera, det har Annie varit väldigt duktig på och jag hoppas att jag kan göra ett lika bra jobb.

Hur känns det att ersätta Annie Wegelius?

– Annie är en stor idol och förebild för mig så det är inte det lättaste. Jag har haft förmånen att jobba med henne länge och känner henne väl – hon har lärt mig mycket. Jag är ödmjuk inför uppgiften att fylla hennes skor.

Enligt svd.se har du fått andra jobberbjudanden – från vilka bolag?

– Det vill jag helst inte prata om, det är en sak mellan mig och andra?

Har det varit många jobberbjudanden?

– Som sagt, jag vill inte gå in på det.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.