lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Erik Westberg och Jens Håkansta får utökade chefsroller på TV4

Publicerad: 1 februari 2023, 09:42

Erik Westberg (till vänster) blir ny programdirektör och Jens Håkansta (till höger) blir ny kanalchef på TV4.

Erik Westberg och Jens Håkansta får båda utökat ansvar på TV4 och C More. Erik Westberg, i dag sportchef på TV4 och C More, blir också programdirektör på TV4 medan Jens Håkansta, affärschef på C More, också blir kanalchef på TV4.

Ämnen i artikeln:

TV4C MoreTeliaToppnyheter eftermiddag

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


På onsdagen stod det klart att Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More, har utsetts till ny programdirektör på TV4 och att Jens Håkansta, affärschef på C More, blir ny kanalchef. Båda två kommer att rapportera till TV4:s kanal- och innehållsdirektör Fredrik Arefalk.

Dagens Media har tidigare rapporterat att det cirkulerar uppgifter om att streamingtjänsten C More ska läggas ned, något som TV4 har dementerat. När Dagens Media i dag frågar Fredrik Arefalk hur de stora förändringar som nu sker ska tolkas, givet uppgifterna om att Telia planerar att skrota C More svarar han:

– C More och TV4 Play fortsätter fram till dess att vi kommunicerar annat. Som vi tidigare sagt kommer vi att samla allt innehåll på TV4. Det innebär inte att något försvinner utan att tjänsterna slås ihop. När det väl är dags kommer alla som har C More att på ett mycket tydligt, enkelt och bra sätt få besked om hur förflyttningen kommer ske, säger han och fortsätter:

– I grunden handlar det om att så som vi arbetat med tjänsterna hittills har varit allt annat än optimalt utifrån ett användarperspektiv och även affärsoptimeringsmässigt. Vi ser en fantastisk möjlighet nu att ha allt innehåll på en plats och låta användarna bestämma var de vill befinna sig i den här världen, med eller utan reklam.

LÄS OCKSÅ: Mathias Berg om varför C More flyttar till TV4 Play

C Mores affärschef Jens Håkansta, som nu får ett utökat ansvar, är också positiv när han tittar framåt.

– Vi går nu in i en spännande fas där vi ska få ihop och optimera hela vår gemensamma affär. Med vår starka position, med innehållet i centrum, samt med våra olika kanaler och ytor ut mot användare som redan idag driver hög trafik och skapar högt engagemang så har vi något unikt på den svenska marknaden, säger Jens Håkansta, i en kommentar.

Även Erik Westberg ser fram emot sin nya, utökade roll.

– Jag är både stolt och glad att få förtroendet att leda Sveriges främsta programavdelning med våra fantastiska program som är mycket uppskattade av användarna. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklingen med att digitalisera vårt innehåll och utveckla våra programformat tillsammans med teamet på innehållsavdelningen och våra olika partners och produktionsbolag, säger han i en kommentar.

Det senaste halvåret, efter att den förre vd:n Casten Almqvist lämnat, har det hänt mycket på TV4. I december kunde Dagens Media avslöja att TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg lämnar tv-huset efter 24 år. Det i samband med att den nytillträdda vd:n Mathias Berg presenterade en ny ledningsgrupp.

LÄS OCKSÅ: Mathias Berg ska leda TV4 in i nästa transformation: ”Vi har våra bästa år framför oss” 

De rapporterar till Fredrik Arefalk

Inköp, format och utveckling (leds av Cathrine Wiernik)

Drama (leds av Piodor Gustafsson)

Program, sport och produktion (leds av Erik Westberg)

Kanal (leds av Jens Håkansta)

Marknad (leds av Fredrik Ragell)

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev