måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Ericssons vd duckar frågor – SVT köper annons i Di för att nå honom

Publicerad: 29 mars 2022, 08:54

”I månader har vi förgäves sökt dig för en intervju om Ericssons kontakter med IS. Nu skriver vi till dig här i stället”, skriver Uppdrag granskning i annonsen som undertecknas av ansvarig utgivare Axel Björklund.

Foto: Dagens Media

Ericssons vd Börje Ekholm har undvikit att svara på Uppdrag gransknings kritiska frågor om bolagets kontakt med IS. Det har fått programmets ansvariga utgivare att köpa en annons i Di för att nå honom.

Ämnen i artikeln:

SVTDagens IndustriEricsson

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Uppdrag gransknings redaktion har sökt Ericssons vd Börje Ekholm i månader för att få honom att svara på frågor om Ericssons kontakter med IS. 

Börje Ekholm har dock inte svarat på redaktionens frågor men när de skickar detaljerade frågor låter Börje Ekholm sig intervjuas av Dagens industri. 

Det har fått Uppdrag gransknings ansvariga utgivare Axel Björklund att köpa en helsideannons i Dagen industri där han riktar sig direkt mot Börje Ekholm.

På frågan om det är okej att använda licenspengar på det här sättet svarar Axel Björklund följande till SVT Nyheter:

– Bra fråga. Vi har en post för kommunikation i vår budget som vi använder alltför sällan. Jag tycker det är värt pengarna – vi fick också en fin rabatt av Dagens Industri. Dessutom går pengarna till en journalistisk produkt, till skillnad från reklam på spårvagnar eller i sociala medier. Det är bra tycker jag. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev