Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

ENT:s chef lämnar efter kort tid

Publicerad: 20 Maj 2016, 07:17
Uppdaterad: 20 Maj 2016, 09:49

ENT-chefen Maria Wiss har lämnat sin chefstjänst på TV4:s talangnätverk i det tysta, det berättar Breakit idag.


Ämnen i artikeln:

TV4

Maria Wiss värvades från Kanal 5 redan 2012 då TV4 inledde sin digitala storsatsning på att bygga upp ett talangnätverk av stjärnor från sociala medier. Maria Wiss fick då ansvaret att leda projektet och efter sommaren fick hon tjänsten som chef för ENT.

På ENT:s hemsida ser det ut som om Maria Wiss fortfarande har kvar tjänsten – något som inte stämmer. Enligt Breakit har hon lämnat sin tjänst efter knappt tio månader som chef.

Maria Wiss avslutades sin tjänst i april och har nu lämnat mediebranschen helt. Sedan början av maj är Maria Wiss nordisk vd för marknadsundersökningsbolaget Survey sampling international. 

På Breakits fråga om hur hon ser på att ENT är så mycket mindre än konkurrenterna United Screens och Splay på Youtube, svarar hon att ENT inte sett sig som direkt konkurrenter till United Screens, som ju också är delägt av Bonnier. Hon såg snarare ENT som en konkurrent till andra talangnätverk.

ENT har nu stått utan ordinarie chef i snart en månad. Tills vidare är Carola Lundell, TV4-gruppens affärsområdeschef, tillfälligt ansvarig.

Carola Lundell har en färdig ersättare till Maria Wiss som hon däremot inte kan avslöja ännu, enligt Breakit.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.