Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Engholm bekräftar: ”Jag blir chef för Silverback”

Publicerad: 20 Maj 2011, 08:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

Hans Engholm bekräftar nu Dagensmedia.se:s avslöjande att han tar över Silverback i Skandinavien. Han börjar i juli.


Ämnen i artikeln:

Anna Carrfors Bråkenhielm

För fem veckor sedan lämnade Hans Engholm jobbet som kreativ chef på tv-produktionsbolaget Eyeworks - och för en vecka sedan kunde dagensmedia.se berätta att han skulle ta över vd-stolen på Silverback. Då ville Hans Engholm inte kommentera nyheten, men nu talar han ut om sitt nya jobb.

– Det känns oerhört stimulerande att ha ITV, ett av världens största och starkaste varumärken i ryggen, så det här är jättespännande. Nu har jag hälsat på Silverbackgänget här i Stockholm och känner att det ska bli jättekul, säger Hans Engholm, som blir vd för ITV Studios i Skandinavien, till dagensmedia.se.

Anna Carrfors Bråkenhielm sålde Silverback till ITV Studios för tre år sedan och lämnade både bolaget och vd-stolen för ett år sedan. Då tog Silverbacks operativa chef Veronica Sundin över som tillförordnad vd, men hon återgår nu till sin tidigare roll.

– Hon har gjort ett otroligt hästjobb som tf vd den här tiden. Jag är otroligt glad att hon har varit där för Silverback. Hon var ny på sin post och det är få personer skulle kunna göra det jobb hon har gjort, säger Hans Engholm.

Silverback är starka inom reality-underhållning och har bland annat producerat ”Halv åtta hos mig”, "Expedition: Robinson" och "Kändisdjungeln"  för svensk tv. Hans Engholms förra arbetsplats sedan många år har istället en programprofil inom gameshows, event och galor. Eyeworks har bland annat producerat "Postkodmiljonären", "Vem vill bli miljonär" och "Bingolotto".

– Jag tror att det är en lyckad och spännande kombination. Silverback besitter en massa kunskap inom genrer där jag inte är lika trygg medan jag kan bidra med mina erfarenheter inom gameshows, event och galor, säger Hans Engholm.

Silverback eller ITV Studios Skandinavien är i dag representerat i Sverige och Stockholm, medan de norska och danska produktionerna görs av samarbetspartners.

– De här samarbetena fungerar bra idag och det är inget självändamål att starta egna bolag. Om rätt tillfälle dyker upp tackar vi naturligtvis inte nej till att göra det, men det är för tidigt att säga hur det blir, säger Hans Engholm

Hur ser du på Silverbacks utveckling framöver?

– Det är för tidigt att säga. Jag får komma med programförklaring senare. Som alltid ska man förvalta det bästa, förändra det sämsta och förfina och förädla det som befinner sig däremellan.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

Anna Carrfors Bråkenhielm

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.