Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

Energiarbetare sliter – för din skull

Publicerad: 22 Oktober 2012, 06:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

För att få hyresgäster att spara energi går intresseorganisationen Sabo ut i en kampanj där energin liknas vid riktiga personer – energiarbetare.


Ämnen i artikeln:

MEC

Hemma hos alla hyresgäster bor energiarbetarna i väggen. När man till exempel duschar måste de jobba för att generera varmt vatten. Så länge man duschar ganska snabbt jobbar de i lagom takt men står man kvar länge får de slita hårt – kanske så hårt att de till slut stupar.

Det är ett temat i kampanjens reklamfilmer, spel och sajt.

– Tanken är att vi ska känna sympati för energiarbetarna och bara använda så mycket energi vi behöver, varken mer eller mindre. Om vi lyckas med det har energiarbetarna det ganska bra där bakom väggen och vi håller nere energiförbrukningen, säger Nina Rådström-Oldertz, kommunikationschef Sabo, i ett pressmeddelande.

Kampanjen drar igång nu i oktober och ska rulla i olika perioder till och med mars nästa år. Totalt lägger Sabo tre miljoner kronor i medieköp för de första tre kampanjerna.

Arbetsgrupp

Kund Sabo, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag

Nina Rådström-Oldertz, kommunikationschef. Annicka Istemo, projektledare.

Byrå Snask

Erik Kockum, projektledare. Magnus Berg, ad. Fredrik Öst, cd. Magdalena Czarnecki, designer. Oskar Lundgren, producent (film). Daniel Lundh, regi. Gustaf Öhrnell, illustratör.

Mediebyrå MEC

Johnny Lindqvist, kundansvarig/projektledare.

Animation (spel): Good motion. Ljud (spel och film): Redpipe

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

MEC

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev