Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Emma Knyckare – ny programledare i TV3:s "Inte OK"

Publicerad: 11 April 2015, 08:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:06

För Dagens Media berättar Emma Knyckare om sitt nya uppdrag, vad hon skrattar åt och vad som verkligen inte är okej.


Ämnen i artikeln:

TV3

Efter ett ståupp-framträdande på Arvikafestivalen kom en producent från P3 fram till Emma Knyckare och frågade om hon var intresserad av att göra kortare humorinslag för programmet "Humorhimlen". Hon nappade på idén, vilket ledde till ett sommarvikariat på "Morgonpasset" i P3.

Sedan dess är hon en välkänd röst i radioprogram som "Musikhjälpen" och "Knyckare i P3".

Nu gör hon tv-debut i den nya säsongen av TV3:s "Inte OK". Den första säsongen har precis blivit nominerad till "International Format Awards 2015" i Cannes. "Inte OK" är ett sketchbaserat program som handlar om konstiga saker folk gör i vardagen. Den första säsongen programleddes av Felix Herngren och Brita Zackari, men nu tar Emma Knyckare Brita Zackaris plats.

– För mig spelar det egentligen ingen roll vilket format jag ägnar mig åt så länge det känns kul att göra. Vare sig det handlar om skrivande, radio, tv eller scenuppträdanden så måste det handla om något jag kan skratta åt själv, säger Emma Knyckare till Dagens Media.

Hur känns det?

– Det ska bli superroligt såklart. Det är alltid pirrigt när man provar något nytt och det här liknar ingenting annat jag har gjort. Jag har ju mest jobbat på radio och gjort några humorprogram för TV3, så det här känns nytt och spännande, säger Emma Knyckare och fortsätter:

– Men sedan kan jag inte ta åt mig äran till nomineringen i Cannes på något sätt. Fast det är väldigt roligt. Framförallt att få vara med och att folk uppenbarligen tycker att det är bra.

Vilka är de största skillnaderna mellan det här och att jobba i radion?

– Den största utmaningen är att man måste ha mascara hela tiden, det slipper jag i radio. Men utmaningen ligger också i att vara tidslös eller hur man ska säga. Fördelen med radio är att allt går så snabbt, säger Emma Knyckare och fortsätter:

– Jag är van vid att direktsända och att inte ha så mycket tid. Det vi gör nu är en ganska lång process innan allt sänds i tv. Det är också mycket mer manusstyrt, så det är härligt att få göra något väl genomarbetat.

Vad tycker du inte är okej?

– Jag ska få barn om åtta veckor och jag märker att det delas ut väldigt mycket ofrivilliga tips till blivande föräldrar. Så fort man har lite mage eller väntar en bebis är det som en öppen dörr för alla som vill tipsa om hemorrojdsalvor och berätta om sina förlossningar.

Vad skrattar du själv åt?

– Oftast blir det sådant som det inte är meningen att man ska skratta åt. Nu på sistonde har jag tittat mycket på "Allsång på Skansen" och där kan det ofta bli dråpligt. Det blir ofta väldigt fjantigt eller så blir det inte som det har varit tänkt, säger Emma Knyckare och fortsätter:

– Jag såg ett klipp när Dead by April skulle sjunga "Kalle på Spången" och tanterna var inte förberedda på att det var ett hårdrocksband som skulle spela. Det var väldigt roligt.

Handen på hjärtat, tittade du på förra säsongen av "Inte OK"?

– Det gjorde jag faktiskt. Jag tyckte supermycket om det. Det är faktiskt inte så mycket på tv som går att titta på, men "Inte OK" var väldigt bra.

 

Hör Emma Knyckares lördagslista här:

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify%3Auser%3Adagensmedia%3Aplaylist%3A0Cm5riLMzZieEAQZ5ZISZQ" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.