Gå direkt till textinnehållet

Emir Osmanbegovic får ny roll på Eurosport

Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery och Eurosport i Sverige, berättar för Dagens Media hur leverantören ska ”presentera de bästa spelen någonsin”.

Discovery och Eurosports sportchef i Sverige blir ansvarig för allt innehåll på Eurosport. Redaktionschefen Hanif Hosseini tar över rollen som sportchef.

Emir Osmansbegovic har varit sportchef på Discovery och Eurosport i Sverige sedan 2014. Nu får han nytt uppdrag för hela Eurosport.

Från och med den 1 april har han titeln senior vice president sports content and production. En roll som innebär att han nu får ytterst ansvar för produktionen och innehållet för hela Eurosport.

– Detta är ett drömjobb och jag är oerhört laddad. Under OS i Pyeongchang visade Eurosport vilken enorm styrka och potential det finns i att arbeta gränsöverskridande och tillsammans. Det arvet ska vi förvalta, utveckla och bygga på inför framtiden och jag är oerhört smickrad och tacksam för förtroendet att leda det arbetet, säger Emir Osmanbegovic i ett pressmeddelande.

Från och med månadsskiftet blir han nu stationerad i Paris, varifrån han blir ytterst ansvarig för produktion, innehåll och tablåer för samtliga Eurosports regioner.

Ersättare till den svenska sportchefs-rollen blir Hanif Hosseini. Han har sedan några månader tillbaka arbetat som redaktionschef på Eurosport, efter han i sin tur ersatt den tidigare redaktionschefen Anders Cedhamre.

– Jag är glad att välkomna Hanif Hosseini till rollen som sportchef i Sverige. Vår svenska verksamhet är i mycket goda händer, Hanif är en naturlig ledare, omtyckt och respekterad av hela teamet, säger Emir Osmanbegovic.

Hanif Hosseini:

– Det är en stor ära för mig att få chansen att driva produktionen och innehållsutvecklingen kring Eurosport med vår växande sportportfölj och satsning inför framtiden. Med OS i Pyeongchang i ryggen ser vi nu fram emot OS i Tokyo 2020 och glödheta Allsvenskan och Superettan samma år. Det känns fantastiskt att leda en grupp som är kompetent, väldigt sammansvetsat och alltid ställer upp för varandra, säger han i en kommentar.

Publicerad 2018-03-27 13.04Uppdaterad 2018-03-27 13.50

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: