Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Ekwall fälls för vodka-exponering

Publicerad: 6 september 2010, 12:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:40

TV4-programmet "Exklusivt Ekwall" straffas av Granskningsnämnden.


Anmälan kom ursprungligen från en privatperson och gjorde gällande ett avsnitt av Exklusivt Ekwall.

I programmet förekom ett inslag där en av de medverkandes nylanserade vodka både diskuterades och smakades på. Något som Granskningsnämnden kallar otillbörligt gynnande av kommersiella intressen. TV4 ska nu betala 15 000 kronor i avgift.

– Vi förde inga resonemang kring att det var just alkohol som det gällde, säger Christoffer Lärkner, handläggare i ärendet.

Programmet sändes ursprungligen i december förra året. Att ärendet legat så länge beror enligt Christoffer Lärkner på att man väntade på den nya radio- och tv-lagen, som trädde i kraft den 1 augusti.

TV4:s å sin sida menar att det hela är ett misstag. Inslaget hade i princip klipps bort på inrådan av ansvarige utgivare, men ett missförstånd vid utsändningen gjorde att det blev den oredigerade versionen av programmet som tittarna fick se. Något som Granskningsnämnden har tagit hänsyn till enligt Christoffer Lärkner.

– Vi har satt en låg avgift på 15 000 kronor. Normalt sett skulle en sådan här exponering bötfällas med runt 50 000 kronor.

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev