Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Ekot rasar mot Sten Tolgfors

Publicerad: 8 mars 2012, 10:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:30

Ekot-chefen Anne Lagercrantz går till hårt angrepp mot försvarsminister Sten Tolgfors. "Väldigt problematiskt", säger hon.


Det var Ekot, som efter fyra månaders grävande, avslöjade att Sverige planerar en hemlig vapenfabrik i Saudiarabien.

Men när försvarsminister Sten Tolgfors (m) skulle ge den första intervjun om vapenfabriken valde han att istället gå till Aktuellt.

Anne Lagercrantz, nyhetschef på Ekot, är mycket kritisk.

– Det är frustrerande när vi har arbetat med den här storyn i fyra månader. Bo Göran och Daniel kan varje kommatecken i de här avtalen, men Sten Tolgfors ville inte bli intervjuad av dem, säger hon till dagensmedia.se.

Istället fick Ekot haffa Sten Tolgfors utanför SVT-huset när den första intervjun redan sänts.

– Det är klart att jag tycker att det är jättetrist. Vi hade kunnat ställa relevanta frågor på ett helt annat sätt än vad SVT kunde göra. Det är ingen kritik mot dem, de hade bara en dag på sig att läsa på.

Vilka konsekvenser får det här?

– Dels riskerar publiken att få sämre information. Generellt sett är jag också oroad över att det här verkar vara en ny strategi hos politiker. Jag förstår dem, det är smart. Men det finns något väldigt problematiskt över det.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.