måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Egmont slår tillbaka mot Scherman

Publicerad: 4 september 2012, 09:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

Nu svarar Egmont-direktören och TV2-ordföranden Hans Carstensen på Jan Schermans hårda kritik.

Ämnen i artikeln:

BonnierJan SchermanEgmontTV2TV4

FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Dagensmedia.se berättade tidigare idag att Bonnier-direktören och den förre TV4-vd:n Jan Scherman upplever att han har blivit lurad av Egmont i samband med TV2-affären.

Enligt Scherman grusades planerna på en nordisk tv-jätte efter att Egmont stoppat försäljningen av norska TV2 under bedrägliga former.

– Under mina två decennier som entreprenör har jag aldrig sett ett sådant bedrägeri på en så hög nivå med så många involverade i en så stor affär. Inte heller som journalist har jag sett något liknande. Det saknar motstycke. Tack och lov, säger Jan Scherman i boken ”Se hvad som skjedde – historien om TV2".

Hans Carstensen, styrelseordförande i norska TV2 och Egmonts finansdirektör, tillbakavisar Bonnier-direktörens kritik:

– Jan Schermans uttalanden får stå för honom. Jag håller inte alls med honom, säger han i ett mejl till dagensmedia.se.

Han fortsätter:

– Kärnan i den här historien är att Egmont hade en köpoption på A-pressens TV2-aktier. De två ägarna av TV2 kom överens om en försäljning, till bådas belåtenhet. Vi har i övrigt i flera år sagt att vi ska utnyttja köpoptionen, och att vi är en långsiktig ägare av TV2.

– Vi har löpande fått förslag om att TV2 skulle kunna ingå i stora nordiska konsolideringslösningar, där det skulle ingå både tv-kanaler och distribution. De förslagen diskuterade vi naturligtvis ingående med parterna. Men faktum är att centrala delar av deras planer antingen inte kunde levereras eller inte var till gagn för TV2.

Läs också:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev