Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Efter våldtäktsdomen – norska ”Paradise hotel” tas bort

Publicerad: 13 januari 2022, 06:56

I Norge skakas ”Paradise hotel” av en våldtäktsdom som har fått tv-huset Nent att ta bort en säsong av programmet.

Foto: Nent Group

Nent drar in en säsong av norska ”Paradise hotel” efter att en tidigare deltagare har dömts till fängelse för en våldtäkt mot en 14-årig flicka.

Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupParadise Hotel

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I Norge har en tidigare deltagare i ”Paradise hotel” mot sitt nekande dömts till fängelse för våldtäkt mot en minderårig. Det här har fått tv-huset Nent att ta bort en säsong av programmet där deltagaren medverkar. Det rapporterar VG.

– Efter att vi fått kännedom om domen har vi bestämt oss för att ta bort säsongen där deltagaren är med från Viaplay och Viafree, säger den nordiska programdirektören Kenneth Kristensen till tidningen.

Polisutredningen kring våldtäkten ska ha pågått under inspelningen, något deltagaren under rättegången berättar att han undanhållit för Nent. Den säsong där deltagaren medverkar sändes i somras. Nent ska ha fått kännedom om åtalet i juni förra året.

I fjol valde Nent att avbryta en säsong av den svenska versionen av ”Paradise hotel” samt stoppa en färdiginspelad planerad säsong efter att flera kvinnliga deltagare vittnat om sexuella övergrepp under inspelningen. Samtidigt vittnade tidigare anställda om att övergrepp ska ha skett i flera år. I samband med vittnesmålen meddelande norska ”Paradise hotel” att de kommer att kräva tummen upp innan sex. Efter händelserna i Sverige har Nent meddelat att man kommer att skruva på programupplägget. Exakt hur har dock inte kommunicerats. Händelserna ledde också till en större diskussion om villkoren i tv-branschen.

Mer om "Paradise Hotel" och larmen från tv-branschen

Efter larmen från tv-branschen – så säkerställer produktionsbolagen arbetsmiljön 

Tv-husen: Det ställs krav om arbetsmiljön på produktionsbolagen 

Fredrik Svedjetun: Dags att sluta ducka – tv-bolagen måste ta tag i arbetsmiljöproblemen 

Tv:s baksida: ”Den riktiga förändringen sker när tv-husen tar till sig kritiken”

Linnéa Kihlström: När ska tv-husen sluta exploatera unga människor i reality-tv? 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev