Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Efter våldtäktsdomen – norska ”Paradise hotel” tas bort

Publicerad: 13 januari 2022, 06:56

I Norge skakas ”Paradise hotel” av en våldtäktsdom som har fått tv-huset Nent att ta bort en säsong av programmet.

Foto: Nent Group

Nent drar in en säsong av norska ”Paradise hotel” efter att en tidigare deltagare har dömts till fängelse för en våldtäkt mot en 14-årig flicka.


Ämnen i artikeln:

NENT GroupParadise Hotel

I Norge har en tidigare deltagare i ”Paradise hotel” mot sitt nekande dömts till fängelse för våldtäkt mot en minderårig. Det här har fått tv-huset Nent att ta bort en säsong av programmet där deltagaren medverkar. Det rapporterar VG.

– Efter att vi fått kännedom om domen har vi bestämt oss för att ta bort säsongen där deltagaren är med från Viaplay och Viafree, säger den nordiska programdirektören Kenneth Kristensen till tidningen.

Polisutredningen kring våldtäkten ska ha pågått under inspelningen, något deltagaren under rättegången berättar att han undanhållit för Nent. Den säsong där deltagaren medverkar sändes i somras. Nent ska ha fått kännedom om åtalet i juni förra året.

I fjol valde Nent att avbryta en säsong av den svenska versionen av ”Paradise hotel” samt stoppa en färdiginspelad planerad säsong efter att flera kvinnliga deltagare vittnat om sexuella övergrepp under inspelningen. Samtidigt vittnade tidigare anställda om att övergrepp ska ha skett i flera år. I samband med vittnesmålen meddelande norska ”Paradise hotel” att de kommer att kräva tummen upp innan sex. Efter händelserna i Sverige har Nent meddelat att man kommer att skruva på programupplägget. Exakt hur har dock inte kommunicerats. Händelserna ledde också till en större diskussion om villkoren i tv-branschen.

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT GroupParadise Hotel

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.