Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Efter tittarraset: TV3 stuvar om

Publicerad: 16 november 2011, 11:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:50

I kväll skulle TV3 visa "Extra Extra" och "Byggfällan". Istället får tv-tittarna nu bänka sig framför Morden i Midsomer. Det är en del i en större mängd ändringar som TV3 gjort i sin tablå den sista tiden.


TV3 lyfter bort "Extra Extra" och "Byggfällan" från onsdagstablån för att istället ge plats åt "Morden i Midsomer" klockan 20.00.

– Eftersom att "Morden i Midsomer" är två timmar lång så måste vi ha en tvåtimmars-slot när den går in på onsdagarna. "Byggfällan" kommer att gå på måndagar för att förlänga säsongen efter "Ensam mamma söker" och "Extra Extra" går tillbaks till lördagarna, säger Max Lagerbäck, presschef på TV3, till dagenmedia.se.

Innebär inte detta att ni premierar "Morden i Midsomer" framför de andra programmen?

– Nej, det här är ren och skär tablåplanering för att ge alla program så bra förutsättningar som möjligt.

Den senaste tiden har TV3 gjort flera ändringar i tablån. Exempelvis utgår "Charlie's Angels" och "The Mentalist" samtidigt som "Unforgettable" och "Supersize vs Superskinny" pausas.

TV3 gjorde en rejäl satsning inför hösten för att vända vårens negativa tittartrend. Men kanalen har det fortsatt motigt. Enligt siffror från MMS krympte TV3:s tittartidsandel från 11,3 procent till 9,6 under oktober i sin huvudmålgrupp, 15-49 år.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.