torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Efter Teliaaffären – C More ska nå miljontals

Publicerad: 13 november 2019, 08:00

”För att möta den här globala konkurrensen är det viktigt att vi går samman”, säger Casten Almqvist.

Foto: Janne Næss

Casten Almqvist ser stor potential i att nå ut ännu bredare med C More i och med Teliaaffären.

Ämnen i artikeln:

TV4CMoreCasten Almqvist

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Under tisdagen kom beskedet att Telias köp av TV4 får grönt ljus av EU-kommissionen. 

Casten Almqvist, vd på Bonnier Broadcasting, har tidigare sagt att affären kommer stärka TV4 och C Mores position i konkurrensen med de globala jättarna. 

Under morgonen gästade han TV4:s Nyhetsmorgon för att svara på frågor kring hur affären påverkar tittarna. I intervjun lyfte han återigen TV4:s stärkta position i och med köpet.

LÄS MER: Mediebyråexperterna om affären: ”Kittlande och omvälvande” 

– (...)Vi går samman för att säkra en robust och hållbar förmåga att berätta svenska historier, och finska för den delen, i en global konkurrens. Vi har ju magnifika, inte så nya längre, aktörer som heter Netflix, Facebook, runt hörnet väntar Apple+ och Disney+. För att möta den här globala konkurrensen är det viktigt att vi går samman, säger han i Nyhetsmorgon

Han fick även frågan om hur detta kommer påverka tittarna. På både kort och medellång sikt kommer TV4-tittarna inte märka så stor skillnad blir svaret. Främsta skillnaden kommer vi se på C More-sidan då de ser stor potential i att nå ut brett med streamingtjänsten.

– (...)Vi kommer ut till våra hundratusentals men med en sådan här affär kommer vi komma ut till miljontals. 

Casten Almqvist ger exempel på hur Verizon i USA har erbjudit Disney+ till sina kunder och hur AT&T erbjudit HBO Max. Exakt hur ett sådant erbjudande ska se ut för C Mores del är inte spikat. 

På annonssidan har Casten Almqvist dessutom för Dagens Media uppgett att tittarna på sikt kommer få mer skräddarsydda annonsupplevelser.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev