Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Efter pandemistoppet – Filmstaden öppnar biograferna

Publicerad: 19 maj 2021, 13:03

Efter halvårsuppehållet öppnar nu Filmstaden biograferna inom kort.

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Den 1 juni slår Filmstaden upp dörrarna igen – efter sex månader av stängda biografer.


Ämnen i artikeln:

Filmstaden

Pandemiåret 2020 har slagit hårt mot hela mediebranschen, men kanske allra hårdast mot biograferna. Dagens Media har vid upprepade tillfällen berättat om att följden av de regler och restriktioner som införts för att förhindra smittspridningen varit att många biografer begränsat publiktaket kraftigt alternativt helt slagit igen samt att medieinvesteringarna i princip sjunkit till noll.

Efter några månaders öppet under sommaren tvingades biografkedjan Filmstaden i slutet av november – i samband med att restriktionerna skärptes ytterligare – tvingades återigen att stänga sina biografer. I februari stod det klart att kombinationen av tappade annonspengar och uteblivna biobesök skulle leda till stora neddragningar.

LÄS OCKSÅ: Neddragningar på Filmstaden – ett trettiotal varslas

Men nu meddelar biografkedjan att den öppnar igen den 1 juni. Beslutet fattades efter regeringens besked att det åter blir möjligt att samla 50 personer.

- Vi har sett fram emot den här dagen då vi kan bekräfta att vi snart kommer att öppna våra biografer igen. Våra gäster har hela tiden gett oss sitt stöd och uttryckt sin kärlek för att se film på bio så vi vet att de har längtat lika mycket som vi, säger Helena Eklund, Commercial Director på Filmstaden, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Pandemiåret 2020 – så stort är annonstappet

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Filmstaden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.