Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Efter övergreppen i ”Paradise hotel” – även höstens säsong stoppas

Publicerad: 17 augusti 2021, 06:37

Nicole Falciani programledde fjolårets säsong av ”Paradise hotel” som stoppades efter en misstänkt våldtäkt.

Foto: Patricia Recourt/Viaplay

Höstens förinspelade säsong av ”Paradise hotel” kommer inte att visas. Det efter övergreppsanklagelserna. Till våren kommer programmet i stället att göra comeback i en en ny ”moderniserad” version.


Ämnen i artikeln:

Paradise HotelNENT Group

Den säsong av ”Paradise hotel” som skulle ha visats i höst har stoppats av Nent. Det framgår av ett pressmeddelande. Beslutet har fattats efter vittnesmålen om övergrepp i den tidigare säsongen samt vårens efterföljande diskussion om villkoren inom tv- och produktionsbranschen.

I stället kommer Nent, Banijay och Mastiff att komma tillbaka i vår med ett moderniserat och förnyat koncept.

”Målet är att visa upp ett mer modernt och uppdaterat format med fokus på jämlikhet och mångfald. Det kommer att ske stora förändringar kring delar av de klassiska momenten, något vi ser fram emot att presentera nästa år”, står i pressmeddelandet.

 

Övergreppen i ”Paradise hotel”

Det var den 20 april i år som Expressen publicerade en artikel i vilken två kvinnliga ”Paradise Hotel”-deltagare berättade om sina erfarenheter av sexuella övergrepp av en manlig deltagare. 

Efter det pausade Nent säsongen och därefter fattades ett nytt besök om att helt stoppa säsongen. De misstänkta övergreppen polisanmäldes av de båda kvinnorna och programbeställaren Nent. Den ena incidenten utreds nu som misstänkt våldtäkt. 

I efterföljande granskningar i bland annat i Veckorevyn och P3 berättade tidigare anställda om att det ska ha pågått övergrepp under inspelningarna i flera år.

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Paradise HotelNENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News