Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Efter omorganisationen: Svanberg byter roll på SVT

Publicerad: 26 Maj 2015, 07:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:00

UPPDATERAD. Jan Axelsson lämnar tjänsten som chef för SVT Programetik. Efter att ha slutat som divisionschef tar Albert Svanberg över rollen.


Ämnen i artikeln:

SVT

Efter omorganisationen där tre divisionschefer har blivit två får Albert Svanberg en ny roll på SVT. Den 1 september blir han ny chef för SVT Programetik. Han efterträder Jan Axelsson som har haft tjänsten sedan 2013.

– I den förändrade medievärld vi lever i så drivs tempot upp och det blir nya typer av publiceringar. Det ställer nya krav på hur SVT ska arbeta med sin etiska programkompass, säger Albert Svanberg till Dagens Media och fortsätter:

– För mig är det här en helt annan typ av jobb än det jag kommer från senast. Det känns hedrande att få efterträda en så pass viktig publicist som Jan Axelsson och det ska bli roligt att se hur man kan utveckla området så att det även framöver är en viktig del av SVT.

Hanna Stjärne är vd på SVT. Till SVT:s interna tidning Vi på tv säger hon att Albert Svanbergs tid som divisionschef på Allmän-tv har lett till flera nya programformat.

– Albert är en värderingstyrd och klock person som har goda förutsättningar att hjälpa SVT att hitta rätt i svåra publicistiska frågor. Han är även en god kommunikatör och utbildare och med den breda publicistiska erfarenhet han har från olika genrer är han kvalificerad att stötta och ge råd inom alla SVT:s verksamhetsområden, säger Hanna Stjärne till Vi på tv.

Tidigare har Albert Svanberg också varit chef för SVT Sport.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.