Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Efter kritiken – Youtube bryter med Logan Paul

Publicerad: 11 januari 2018, 07:40
Uppdaterad: 11 januari 2018, 08:54

Youtube plockar bort Logan Pauls kanal från Youtube-toppen och pausar projekt.


Ämnen i artikeln:

Youtube

Sent i tisdags kväll gjorde Youtube ett uttalande på Twitter där de meddelade att man ser över vidare åtgärder för Logan Paul som publicerat en video på en död man i Aokigaharaskogen i Japan.

Nu pausar Youtube vissa projekt med vloggaren Logan Paul. De plockar även bort hans kanal från nätverkets "Google Preferred programmes" som presenterar de mest populära klippen på Youtube och som ger annonsörer möjlighet att sälja annonser på de topp fem procent största kreatörerna. Det rapporterar BBC.

Det innebär att han inte kommer medverka i säsong fyra av "Foursome" och hans nya originialserie har pausats.

Logan Pauls kanal är dock inte borttagen och hans klipp går att se som vanligt.

Logan Paul publicerade en ursäkt på Twitter den 2 januari där han skriver att han gick in i den så kallade "själmordsskogen" för att skapa medvetenhet kring psykisk ohälsa – ett argument som Youtube inte tycks köpa.

I Youtubes tweet i tisdags skrev de:

" Självmord är inte något att skämta om, inte heller bör det vara ett sätt att driva publik. Som Anna Akana så väl sa det: 'Den där kroppen var en person som någon älskade. Du går inte in i en självmordsskog med en kamera och påstå medvetenhet kring mental ohälsa".

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Youtube

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.