Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Efter hoten – Kanal 5 stoppar program

Publicerad: 18 Maj 2011, 15:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

En av deltagarna i "Jobbjägaren" misstänks för att ha mordhotat en man i produktionen. Därför väljer Kanal 5 nu att stoppa avsnittet där den misstänkte medverkar.


I mars kunde dagensmedia.se avslöja att en person som har arbetat i en central position inom produktionen av "Jobbjägaren" polisanmält en deltagare för mordhot. Förundersökningen pågår fortfarande.

– Han berättade att han kände sig både orolig och rädd för innehållet i brevet, sa en uppgiftslämnare inom polisen till dagensmedia.se i mars.

Enligt uppgift till dagensmedia.se har nu Kanal 5 valt att lyfta det aktuella avsnittet ur tablån.

Enligt både tv-sajter samt det pressmeddelande som Kanal 5 skickade ut i februari skulle "Jobbjägaren" ha visats i tio delar. Men morgondagens program – det nionde – blir det sista.

Kanal 5:s presschef Dan Panas säger dock att tablån fortsätter enligt plan:

– Vårt nya program Klassträffen börjar nästa torsdag, det har vi kommunicerat sedan tidigare.

Ok, men har ni visat det avsnitt där den person som misstänks ha hotat deltar i?

– Nej, det har vi inte.

Jobbjägaren har varit en tittarbesvikelse för Kanal 5. Efter premiäravsnittets 180 000 tittare har programmet – som produceras av Baluba – flera gånger dragit under 100 000 tittare i den för reklamkanalerna viktiga 20-sloten.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.