Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Efter förvärvet - MMG planerar relansera TV7

Publicerad: 19 November 2010, 05:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:31

Nyligen köpte draken Turner upp MMG. Nu planerar man en omgörning av kanalen TV7, erfar dagensmedia.se.


Det var i augusti som Turner köpte Millennium Media Group. Nu står man i färd med att relansera MMG:s kvinnokanal TV7. I planerna ingår ny profil och nya program. Bland annat kan TBS-formatet Conan O'Briens nya show komma att bli aktuell, enligt uppgift till dagensmedia.se.

Nonstop Television, som har hand om kanalen och är en del av Millennium Media Group, säger dock att det just nu inte finns några konkreta planer på nya program.

– När man köper en verksamhet är det ju ett naturligt steg att se över den. Det gäller inte bara en kanal, utan alla delar i verksamheten. Exakt hur allt kommer att utkristallisera sig kan jag inte uttala mig om i dagsläget, säger marknadschefen Lenny Pettersson.

TV7 relanserades så sent som februari 2009, med målet att nå unga kvinnor - och en tittarandel på 1 procent. Det har man inte, men Lenny Pettersson säger att Nonstop är nöjda med kanalens nuvarande position, och att de når ut till den målgrupp som de profilerar sig mot.

– Vi är förhållandevis nöjda med tittandet. Men man vill ju alltid ha ett högre tittande. I senaste kanalpenetrationen gick vi framåt, men vi har inte riktigt nått vårt långsiktiga mål än, säger Lenny Pettersson.

Kanalen har även sett en positiv distributionstrend. Enligt Lenny Pettersson sitter de för tillfället i förhandlingar med flera distributörer för att få en utökad distribution.

– Men jag kan inte uttala mig om det nu, säger han.

Ardalan Samimi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.