Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Efter fiaskot – nu flyttas TV3:s "Rachel och Jossan"

Publicerad: 26 November 2015, 08:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:19

Efter två veckor med katastroflåga tittarsiffror flyttar TV3 "Rachel och Jossan: Utan filter".


Ämnen i artikeln:

TV3

Dagens Media har tidigare skrivit om de låga tittarsiffrorna för TV3:s nya satsning "Rachel och Jossan: Utan filter" med Rachel Molin och Jospehine Bornebusch. Premiären sågs av 155 000 tittare. En vecka senare sjönk tittarsiffrorna till unikt låga 63 000 tittare.

Nu väljer TV3 att flytta programmet, från 21.00, till 23.50. Framöver kommer kanalen att sända en långfilm istället, följt av humorprogrammet.

– Tyvärr har inte tittarna hittat den här kritikerrosade pärlan som har hyllats unisont. Tittarsiffrorna har inte levererat så vi flyttar den. Istället kommer vi att lägga ut hela serien på TV3 Play och hoppas att tittarna, med sitt nya tittarbeteende, sträcktittar på det där, säger Susanne Nyhlén, presschef på MTG TV, till Dagens Media.

Hur känns det att behöva ta det här beslutet?

– Det är förstås sorgligt att tittarsiffrorna inte levde upp till förväntningarna. Programmet förtjänar mycket högre tittande. Jag tycker att Rachel Molin och Josephine Bornebusch förtjänar det.

Totalt finns sex avsnitt av programmet som nu alltså läggs upp på TV3 Play.

I Dagens Medias senaste nummer kan du som är prenumerant läsa mer om fiaskot för de svenska reklam-tv-kanalernas egna produktioner och se alla tittarsiffror.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.