Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

”Efter fem” görs i helgversion: ”Finns ett stort underlag på söndagar”

Publicerad: 4 oktober 2022, 08:16

Tilde de Paula Eby kommer att leda ”Efter fem söndag”.

Foto: Magnus Ragnvid

Från och med årsskiftet utökar TV4 ”Efter fem” med ett söndagsprogram.

Ämnen i artikeln:

TV4Nyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Med start i januari 2023 kommer TV4 att sända Kristallen-belönade ”Efter fem” även på söndagar. Mellan 17:00 och 20.00 på söndagseftermiddagarna får tittarna hänga med programledaren Tilde de Paula Eby.

I juni rapporterade Dagens Media att TV4 förlänger Nyhetsmorgon med två timmar varje vardag. Nästa måndag drar de förlängda sändningarna i gång. Att tv-huset nu utökar även ”Efter fem” beskrivs som en del i satsningen på nyhetsrelaterat innehåll.

Fredrik Arefalk, kanaldirektör TV4, förklarar för Dagens Media varför de börjar göra ”Efter fem” i helgversion.

– Det enkla svaret är att ”Efter fem” har blivit en jättesuccé under de år vi har varit i gång under vardagarna. Samtidigt ser vi att det finns ett stort underlag på söndagar för att skapa ett helgprogram, säger han och fortsätter:

– Det finns ingen som annan som gör det eller har ambitionen att göra det. Så vi tror verkligen att vi kan samla en stor publik både digitalt och linjärt under den här tidszoonen på söndagar med ett program som redan är så populärt. Det ska bli väldigt roligt att se hur det tas emot i januari.

Viveka Hansson, programdirektör TV4, kommenterar i ett pressmeddelande:

– ”Efter fem söndag” kommer att ha samma pigga själ som Efter fem under vardagarna, men vara ännu mer fokuserat på svenska nyheter från veckan som gått och lokala berättelser från olika hörn av landet. Sverigesvepet är ett av de mest populära segmenten under vardagarna, och det har vi tagit fasta på och utvecklat. Det känns oerhört tryggt att ha Tilde de Paula Eby och vår chef för Efter fem, Sebastian von Sivers, vid rodret för att sätta det här också.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev