Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Efter Färjan – nu blir konferensen tv-serie

Publicerad: 18 Maj 2010, 09:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:50

Inspirerade av tittarsuccéer som ”Färjan” och ”Ullared” lanserar Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare realityserien ”Konferensresan”. Serien kan komma att visas i Kanal 5.


Ämnen i artikeln:

Great WorksFärjanDan PanasKanal 5

Det är SHR:s Stockholmsgren som står bakom ”Konferensresan”, som enligt branschorganisationen ska ha premiär på Kanal 5 under det första kvartalet 2011.

4,5 miljoner kronor läggs på produktionen, som görs av Great Works.

– Pengarna kommer från försäljningen av bolaget Konferenspoolen. Vi fick i uppdrag av våra medlemmar att återinvestera pengarna i konferensmarknadsföring, säger Maria Lycknert, regionansvarig för SHR Stockholm.

Great Works, som sedan tidigare jobbar med SHR, föreslog att organisationen skulle slopa traditionell marknadsföring till förmån för en realityserie.

– Nu håller vi på att casta serien och inspelningarna startar i slutet av sommaren, säger Maria Lycknert.

Totalt blir det tre konferensanläggningar som ska stå i fokus i konferensresan. Tittarna ska även få följa olika företag som åker på konferens.

– Syftet är att lyfta fram vår bransch som en intressant arbetsplats, men även att tittarna ska bli sugna på att välja Stockholm när de ska konferera.

Blir konferenser verkligen kul tv?

– Vi börjar inspelningarna i september, vilket är en bra konferensmånad med många kick-offer. Man får följa spännande karaktärer och det kanske blir någon liten intrig.

Kommer ni att visa vad som händer efter midnatt?

– Programmet ska ge en bild av hur en konferens går till. Men det är ett mer seriöst program än Färjan, vi kommer inte att visa en massa fylla och otrohetsskandaler.

SHR Stockholms pengar räcker till fem episoder av Konferensresan. Men Maria Lycknert hopppas att programmet kan leva vidare även efter det.

Kanal 5:s presschef Dan Panas:

– Detta är ett av flera program som vi tittar på, säger han, men understryker att inget är klart.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.