söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Efter derbyattacken – sportjournalister kräver höjd säkerhet

Publicerad: 20 april 2016, 08:13

En åskådare tog sig in på pressläktaren – och gick till attack. Fotbollskanalens reporter misshandlades, genom slag i ansiktet. ”Helt oacceptabelt”, säger Erik Westberg, sportchef för TV4-gruppen.

Ämnen i artikeln:

Fotbollskanalen

EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Det var i pausvilan under Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby som misshandeln skedde, enligt TT. En person ur publiken på Tele 2 arena tog sig in på pressläktaren och misshandlade en journalist som var på plats för att bevaka matchen.

TT rapporterar att journalisten ska ha slagits i ansiktet, för att sedan brottas ned. Gärningsmannen greps sedan av en polis som var på matchen privat.

Enligt Dagens Medias källor kom den misshandlade journalisten från TV4-gruppens Fotbollskanalen. Han ska enligt Dagens Medias uppgifter må bra efter omständigheterna.

TV4 fördömer attacken mot bolagets medarbetare.

– Det är helt oacceptabelt, säger Erik Westberg, sportchef för TV4-gruppen till Expressen om händelsen.

Dagens Media har under onsdagsförmiddagen varit i kontakt med den attackerade journalisten, som inte vill ge några kommentarer i nuläget.

Kräver ökad säkerhet

Sportjournalisternas klubb i Stockholm, SKS, riktar nu hård kritik mot Stockholmsklubbarna i Allsvenskan.

”SKS har vid tidigare tillfällen påtalat för Djurgården, Hammarby och AIK att pressplatserna på Tele 2 Arena och Friends är helt öppna och saknar tydliga avgränsningar. Det saknas också vakter”, skriver SKS i ett skriftligt uttalande.

Att obehöriga kan kliva rakt in på pressläktaren beskrivs av SKS som en ohållbar situation.

”Det är också en oacceptabel arbetsmiljö för de journalister som rapporterar om Stockholmsfotbollen. Vi hoppas att Djurgården, Hammarby och AIK kan möta oss i en dialog kring hur vi får tydligt avgränsade pressläktare samt vakter, inte bara under derbyn utan vid samtliga elitfotbollsmatcher”, skriver SKS.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev