söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Efter dalande tittarsiffror – TV4 flyttar på Återskaparna

Publicerad: 23 mars 2021, 13:59

Lotta Lundgren och Erik Haag i ”Återskaparna” på TV4.

Lotta Lundgrens och Erik Haags ”Återskaparna” byter plats i tablån – efter att tittarsiffrorna närmare halverats.

Ämnen i artikeln:

TV4Lotta LundgrenErik Haag

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Dagens Media har tidigare rapporterat om att ”Återskaparna” i TV4 lockade 795 000 tittare vid premiären 9 mars. Veckan därefter sågs dock programmet bara av 405 000 tittare.

En av orsakerna till tappet är att programmet då ställdes mot populära ”Trädgårdstider” i SVT1, skriver Expressen. ”Trädgårdstider” sågs av hela 1 280 000 tittare.

Det får nu TV4 att agera och flytta ”Återskaparna” till onsdagar klockan 20.00. Istället läggs ”Karl Fredrik på Österlen” på tisdagarna.

– Det händer ibland att vi flyttar program till dagar och sändningstider som passar programmen bättre. Nu har vi gjort en förändring i tablån som innebär att ”Återskaparna” och ”Karl Fredrik på Österlen” fått nya sändningstider. Båda programmen finns tillgängliga när man vill på TV4 Play, säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör på TV4, till Expressen.

För bara ett par månader sedan valde TV4 att göra en annan tablåändring på grund av SVT. Då var det ”Let´s dance” som flyttades till lördagar istället för fredagar – på grund av SVT:s ”Bäst i test”.

LÄS ÄVEN: TV4 flyttar ”Let's dance” på grund av ”Bäst i test” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev