Efter bråket – Mette Friberg lämnar SVT

2016-02-26 15:57  

Efter konflikten på SVT Göteborg – nu säger Mette Friberg upp sig.

Som Dagens Media tidigare har rapporterat har det pågått ett infekterat bråk på SVT:s samhällsredaktion i Göteborg. Efter att profiler som Janne Josefsson och Belinda Olsson öppet kritiserat ledningen, tvingades cheferna Ylva M Andersson och Mette Friberg bort från sina tjänster till efter sommaren.

Bakgrunden till konflikten är att SVT:s ortschef Ylva M Andersson ska ha föreslagit att Mette Friberg, chef för samhällsdivisionen, skulle fråntas ansvaret som programchef för ”Uppdrag Granskning” under 2016. Sedan dess har Mette Friberg varit sjukskriven.

Nu väljer hon att lämna SVT. Informationen lämnades av SVT:s företagsledning på fredagen efter att GP skrivit om det.

– Samhällsavdelningen är hennes verk, hon har gjort tv-huset i Göteborg till Sveriges centrum för granskande tv-journalistik. Det är tack vare henne som vi över huvud taget har "Uppdrag Granskning" i Göteborg och hon kommer att lämna ett stort tomrum efter sig, säger Nils Hanson, ansvarig utgivare för "Uppdrag Granskning", till tidningen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt