Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Dubbelt så många såg årets luciasändning i SVT

Publicerad: 14 December 2020, 15:24

Förra året sände SVT luciafirande från Gränna som sågs av 713 000 tittare. Årets sändning från Jukkasjärvi lockade mer än dubbelt så många.

Foto: SVT/Pressbild

SVT:s luciasändning från Jukkasjärvi sågs av totalt 1,850 miljoner tittare under morgon- och kvällssändningen. Det är dubbelt så många, jämfört med i fjol. Pandemin tros ligga bakom den kraftiga uppgången.


Ämnen i artikeln:

SVTSveriges TelevisionPublic service

Förra året sände SVT luciafirande från Gränna som sågs av 713 000 tittare. Årets sändning från Jukkasjärvi sågs av mer än dubbelt så många: 1,850 miljoner. På SVT Play har sändningen lockat 382 000 tittare (onlinerating). Det framgår av ett pressmeddelande.

– Detta är ett mycket speciellt år då vi är många som har saknat de vanliga luciafirandena på skolor, arbetsplatser och äldreboenden. Därför kändes det extra viktigt att kunna erbjuda tittarna en riktigt traditionell lussestämning i tv. 

– Vi är överväldigade av den kärlek som har strömmat in efter söndagens sändning och vill förstås skicka den vidare till alla duktiga barn och ungdomar, musiker och arrangörer som medverkade i programmet. Vackra Jukkasjärvi blev den perfekta inramningen för Lucia 2020, säger Christina Hill programchef SVT, i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: SVT Blekinge startar redaktion i Karlshamn 

 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.