onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Dubbelt så många såg årets luciasändning i SVT

Publicerad: 14 december 2020, 15:24

Förra året sände SVT luciafirande från Gränna som sågs av 713 000 tittare. Årets sändning från Jukkasjärvi lockade mer än dubbelt så många. Foto: SVT/Pressbild

SVT:s luciasändning från Jukkasjärvi sågs av totalt 1,850 miljoner tittare under morgon- och kvällssändningen. Det är dubbelt så många, jämfört med i fjol. Pandemin tros ligga bakom den kraftiga uppgången.

Ämnen i artikeln:

SVTPublic service

DG


Förra året sände SVT luciafirande från Gränna som sågs av 713 000 tittare. Årets sändning från Jukkasjärvi sågs av mer än dubbelt så många: 1,850 miljoner. På SVT Play har sändningen lockat 382 000 tittare (onlinerating). Det framgår av ett pressmeddelande.

– Detta är ett mycket speciellt år då vi är många som har saknat de vanliga luciafirandena på skolor, arbetsplatser och äldreboenden. Därför kändes det extra viktigt att kunna erbjuda tittarna en riktigt traditionell lussestämning i tv. 

– Vi är överväldigade av den kärlek som har strömmat in efter söndagens sändning och vill förstås skicka den vidare till alla duktiga barn och ungdomar, musiker och arrangörer som medverkade i programmet. Vackra Jukkasjärvi blev den perfekta inramningen för Lucia 2020, säger Christina Hill programchef SVT, i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: SVT Blekinge startar redaktion i Karlshamn 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev