söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Dubbel lycka för TV4:s cancergala

Publicerad: 10 januari 2017, 14:08
Uppdaterad: 11 januari 2017, 09:27

UPPDATERAD. Tittarsiffor på 900.000 och 30.000 nya månadsgivare till Cancerfonden.

Ämnen i artikeln:

TV 4Cancerfonden

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Under gårdagskvällen gick galan "Tillsammans mot cancer" av stapeln på Annexet i Stockholm. Galan, som också direktsändes på TV4, har ambitionen att få fler att bli månadsgivare till Cancerfonden. Och på scen för att dela med sig av personliga upplevelser kring sjukdomen och uppträda fanns bland andra Henrik Schyffert, Kjell Wilhelmsen, Loreen, Magnus Carlson, Tommy Nilsson, Sabina Ddumba och Magnus Uggla.

"Tillsammans mot cancer" skördade framgångar både vad gäller tittarsiffor och månadsgivare.

Galan hade 900.000 tittare med en andel på 25 procent. Plus en rating på 7,4 procent i TV4:s huvudmålgrupp 15 – 64 år, det visar siffror från MMS.

Dessutom hade 30.000 blivit månadsgivare till Cancerfonden innan sändningens slut.

"En av vårens viktigaste aktiviteter"

Dagen Media har pratat med Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström om hur det var, är, och kommer att bli med deras arbete.

Hur såg ert arbete ut inför galan?

Det har varit ett intensivt arbete med produktionen av galan tillsammans med Meter och TV4. Vi förbereder oss tekniskt och personellt för att göra det så enkelt som möjligt att ge en gåva. Självklart lägger vi också ner stor kraft på kommunikation inför och under galan, pr och sociala medier är viktiga delar, allt för att få så många som möjligt att titta.

Hur såg ert arbete ut under själva galan?

Det är genrep inför galan och mycket praktiska förberedelser för att allt ska rulla under kvällen. Och ett intensivt sista kommunikationsarbete för att öka engagemanget inför galan, vi lyfte bland annat fram "Årets cancerforskare" som intervjuades i olika sammanhang och testade på en uppvärmning inför galan i form av en Facebook-live sändning. Samtidigt var det viktigt att människor skulle kunna få svar på sina frågor om cancer så vi ökade kapaciteten och öppettiderna för vår informations- och stödlinje.

30.000 nya månadsgivare! Hade ni vågat hoppas på det?

Vi hoppades, även om vi visste att det var ett tufft mål, och var otroligt glada och stolta när vi landade på den siffran. Det är viktiga pengar till svensk cancerforskning, forskning som leder till ny kunskap och i förlängningen nya behandlingsmetoder så att fler kan överleva.

Varför tror du galan blev så populär?

En av tre får cancer någon gång i livet, cancer berör oss alla och det finns ett stort engagemang som vi gemensamt med TV4 lyckas ta vara på. Vi vågar också låta galan handla vad det faktiskt handlar om – cancer. Modiga cancerdrabbade delar med sig av sina historier, vi lyfter fram forskningen och nya framsteg och det ger hopp. Sen har vi ett fantastiskt värdpar för galan – Bengt Magnusson och Tilde de Paula Eby! Och så klart alla fantastiska artister som underhåller. Det blir en stark kombination.

Hur kommer arbetet se ut framtiden? Finns fler galor planerade?

Nu fortsätter vi att kampanja för att ta vara på allt engagemang som galan skapar. Härnäst väntar Världscancerdagen då vi får chans att återkomma till "Årets cancerforskare" och hennes forskning. En av vårens viktigaste aktiviteter för oss är annars Cancerfondsrapporten. Och ja, det är klart det blir gala igen nästa år!

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev