Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Draknästet återvänder till SVT

Publicerad: 26 maj 2021, 14:05

Fem nya drakar ska investera i de smartaste affärsidéerna. Fr v: Jacob De Geer, Shervin Razani, Sara Wimmercranz,Lena Apler, Jonas Eriksson.

Foto: Ulrika Malm/SVT

Draknästet återvänder till SVT där entreprenörer presenterar sin affärsidé för ”drakar” eller investerare – med målet om att landa en investering från någon av dem.


Ämnen i artikeln:

SVT

Draknästet sändes i SVT mellan 2009-2010 med Ebba Blitz som programledare, enligt ett pressmeddelande. Programmet bygger på det japanska formatet ”Dragons den”.

– Draknästet är ett välkänt format för publiken, som i denna omgång erbjuder en fin plattform för unga människors innovation och drömmar från hela Sverige, säger Anna Luuk Priske, faktabeställare SVT, i pressmeddelandet.

LÄS OCKSÅ: Hon blir redaktör på SVT Nyheter Online – hämtas från chefsroll på Omni 

De fem drakarna eller investerarna som ska bedöma affärsidéerna för att sedan eventuellt göra en investering är den här omgången:

Jacob De Geer, investerare och sedan tidigare mest känd för att ha varit med och grundat fintechbolaget Izettle.

Sara Wimmercranz, riskkapitalist och medgrundare av Footway

Lena Apler, grundare av finansbolaget Collector och Collector Bank

Shervin Razani, serieentreprenör som bland annat drivit apotek, finans och eventföretag samt medgrundare av Jurek, ett rekryterings- och konsultföretag

Jonas Eriksson, tidigare fotbollsdomare i de högsta ligorna och i stora mästerskap och i dag bland annat medgrundare av hälsokedjan We. Han har även byggt och sålt flera bolag inom tv-sporträttigheter. 

 

 

 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.