Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Dömer ut förslag om evenemangslista

Publicerad: 20 november 2013, 14:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:56

I TV4:s medieblogg dömer Åsa Jamal ut Myndigheten för radio och tv:s föreslagna evenemangslista som onödig.


Ämnen i artikeln:

TV4

Mot bakgrund av diskussionerna kring sändningsrättigheterna för de Olympiska spelen lade Myndigheten för radio och tv:s i fredags fram sitt förslag på en så kallad evenemangslista.

I förslaget argumenterar man för att minst 80 procent av svenskarna ska få tillgång till stora evenemang via fri-tv.

Men förslaget får mothugg. I måndags uttryckte SVT:s vd Eva Hamilton sitt missnöje med förslaget och i dag sågar kommunikationsdirektören Åsa Jamal det i TV4:s medieblogg.

Enligt henne är TV4 liksom en rad aktörer inom så väl medie– som idrottsvärlden emot evenemangslistan eftersom man anser att den är onödig.

Hon skriver bland annat:

"Idrottsförbundens, tv-publikens och tv-bolagens intresse av att så många som möjligt ska kunna titta på de aktuella evenemangen sammanfaller nämligen. Idrottsförbunden vill både ha bra betalt för sina rättigheter och att så många som möjligt ska kunna titta på dem. Och tv-bolagen vill att så många som möjligt ska titta på evenemanget för att få reklamintäkter. Därför regleras frågor om täckning och tillgänglighet redan i dag vid försäljningen av rättigheter."

Åsa Jamal skriver även att det är upp till mediemarknaden och tv-branschen att avgöra hur populära sportevenemang ska nå en bred publik.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev