Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Dobb 2.0 startar ny sportkanal - lämnar samarbete med ESMG

Publicerad: 24 januari 2019, 12:41

Michael Fahlstedt, David Fjäll och Anders Nettelbladt äger produktionsbolaget Dobb 2.0.

Produktionsbolaget Dobb 2.0 lämnar nu ett samarbete med ESMG-ägda Fantv.se för att satsa på en egen kanal. “Vi vill bygga en långsiktighet och ett värde kring en egen kanal”, säger Anders Nettelbladt, vice vd och producent på Dobb 2.0.


Ämnen i artikeln:

streaminge-sport

Nu väljer produktionsbolaget Dobb 2.0 att samla sina program under den nya kanalen Dobb TV. Bolaget har tidigare producerat tv-format om fotboll och ishockey åt ESMG-ägda Fantv. 

Varför valde ni att lämna Fantv?

– Vi hamnade i ett läge där Fantv sedan innan ägdes av ESMG. Det avtal vi hade med ESMG löpte ut vid årsskiftet och vi vill bygga en långsiktighet och ett värde kring en egen kanal. När vi insåg att Fantv ville göra en egen satsning med egen organisation så blev det naturligt att vi skiljdes åt, säger Anders Nettelbladt till Dagens Media, och fortsätter:

– Vi samlar formaten under en kanal som vi äger själva, vilket gör att vi får väldigt stort handlingsutrymme i vad vi vill prioritera och satsa på. 

Hur kommer detta påverka tittare?

– Inte alls är min förhoppning. Vi har gjort ett samarbetsavtal med ESMG där vi fortsätter göra "08 Fotboll", ett uppskattat format som funnits i 13 år. Det formatet kommer fortsätta på samma sätt som tidigare, med samma produktionsbolag, samma panel, programledare och samma kanal, Fantv. Det är det samarbetet vi vet om just nu. 

– Min förhoppning är att det kommer vara minst lika många tittare som förut, och gärna fler om vi får fortsätta bygga upp det här, säger han. 

Hur ska ni locka tittare till det nya varumärket Dobb TV?

– Genom att göra väldigt intressanta och engagerande format även framöver. Vi har åtta format som finns sedan tidigare. Vi har också en stark tittarbas, vi ska fortsätta bygga ut de formaten. 

– Samtidigt som vi vill bygga ut redan existerande format vill vi satsa på och lansera nya format. Vi tror till exempel mycket på e-sport. I somras startade vi ett format om Counter Strike som växt snabbt och fått en tittarbas. E-sport är ett ämne vi kommer fokusera på mer och kommer göra fler satsningar kring. 

I samband med förändringen lämnar programledaren Björn Johnson ESMG och Fantv och ansluter till Dobb TV på heltid. 

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

streaminge-sport

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev