Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Disneys köp av Fox avslutad

Publicerad: 20 Mars 2019, 07:35

Robert Iger ska leda det nya jättebolaget.

Foto: Pixabay/Creative Commons

Redan i december 2017 budade Disney på 21st Century Fox – nu är affären klar.


Ämnen i artikeln:

Disney

Efter 15 månader har Disney till slut fullföljt köpet av 21st Century Fox, skriver Adweek

Den slutgiltiga prislappen landade på totalt 71,3 miljarder dollar och i köpet ingår Fox film- och tv-studios, kabelnätverk som FX, National geographic och Star samt Fox 30-procentiga andel i streamingtjänsten Hulu. 

– Detta är ett extraordinärt och historiskt ögonblick för oss - ett som kommer att skapa betydande långsiktigt värde för vårt företag och våra aktieägare, säger Disney-ordförande och koncernchef Robert Iger i ett uttalande och fortsätter:

– Kombinera Disneys och 21st Century Foxs rikedom av kreativt innehåll och beprövad talang är det främsta globala underhållningsföretaget, väl positionerat att leda i en oerhört dynamisk och transformativ era.

Disney budade på Fox redan i december 2017, då låg budet på 52,4 miljarder dollar och sedan dess har prislappen drivits upp rejält. Affären har behövt att godkännas av en rad länder. Förra sommaren gav USA grönt ljus till affären, i november gav EU och Kina klartecken

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Disney

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.