Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Disney stärker sin lokala produktion

Publicerad: 23 April 2010, 10:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Disney Channel vill öka sin förankring i Norden och investerar tungt i lokala egenproduktioner. My Camp Rock 2 är senaste produktionen ut.


För några år sedan syntes bara amerikanska och engelska produktioner i nordiska Disney Channel. Men nu rullar ungdomsserien ”När klockan ringer”, med svenska skådespelare på kanalen. Innan dess syntes My Camp Rock, med svenska, norska och danska ungdomar. Nu är det dags för My Camp Rock 2, producerade av Titan Television.

– Grundbulten i programutbudet är amerikanska serier men det är en medveten strategi att öka antalet lokala egenproduktioner. Vi ser att de är uppskattade och stärker vår förankring på de lokala marknaderna, säger Linda Andersson, pr-chef på Disney Channel i Norden.  

Hon beskriver My Camp Rock 2 som en större produktion än föregångaren. I år tillkommer en casting-turné i Stockholm, Oslo och Köpenhamn där två ungdomar från varje land ska väljas. De skickas sedan till Barnens Ö där de ska drillas av coacher i sång och dans. Vinnaren av tävlingen får spela in en musikvideo som ges exponering på Disney Channel.

– Vi har en plattform att erbjuda och kompetens att förmedla. Det här är ett bra format för oss att hitta nya talanger som vi kan samarbeta med.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.