Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

”Disney plus” toppade söket i USA

Publicerad: 12 december 2019, 12:54

Foto: Disney Plus

Intresset för nya Disney Plus var stort, visar sökstatistik från Google.


Ämnen i artikeln:

DisneyGoogle

”Disney Plus” var det sökord som trendade absolut mest under 2019 i USA, enligt Googles sökstatistik. Det skriver Techcrunch.

Den mediala hajpen kring den nya streamingtjänsten har varit stor under det gångna året och sökstatistiken ger också en fingervisning om att intresset även har varit stort hos den amerikanska befolkningen. Det visade sig även i prenumerationssiffror då 10 miljoner tecknade sig för ett abonnemang under det första dygnet, trots en del tekniskt strul för den nya aktören. 

De tv-serier som trendade söket i USA var: HBO:s ”Game of thrones”, följt av Netflix ”Stranger things” och ”When they see us”, följt av HBO:s ”Chernobyl” och Disney Plus ”Mandalorian”. 

LÄS ÄVEN: Betalningskurvan kan inte peka uppåt för alla hela tiden 

Hur Disney Plus tas emot i Sverige återstår att se. Streamingaktören har tidigare kommunicerat att tjänsten lanseras i mars. En undersökning från Audience project har visat att Disney Plus kan komma att sätta käppar i hjulet för giganten Netflix. Detta eftersom en tredje del av svenskarna som deltagit i undersökningen överväger att säga upp en eller fler streamingtjänster om de skaffar Disney Plus. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DisneyGoogle

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev