Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Disney Plus låter användare titta ihop

Publicerad: 30 september 2020, 05:54

Amerikanska användare kan från och med nu välja att streama tillsammans med sina vänner på andra geografiska platser – och kommunicera med emojis medan de gör det.

Nu kan amerikanska Disney Plus-användare välja att streama tillsammans – även om de befinner sig på olika håll.


Ämnen i artikeln:

Disney PlusDisney

Efter tester i Kanada, Australien och Nya Zeeland öppnar Disney nu för att låta användare av deras streamingtjänst Disney Plus, som nyligen lanserades i Sverige, titta på program och serier tillsammans med vänner och familj som befinner sig på annat håll. Det rapporterar Gizmondo. Den nya funktionen kommer till en början att erbjudas amerikanska abonnenter.

Streamingtjänster som Amazon Prime Video och Disney-ägda Hulu erbjuder sedan tidigare liknande medtittarfunktioner. Jerrell Jimerson, chief product officer för Disneys streamingtjänster, uppger för Techcrunch att tjänsten var under utveckling redan före coronautbrottet men att processen har påskyndats med anledning av pandemin.

Användare av Disney Plus medtittarfunktion kommer också att kommunicera med varandra genom emojisymboler. Däremot finns i nuläget ingen möjlighet till textkonversationer.

LÄS OCKSÅ:

Allt du behöver veta om Disney Plus lansering

Disney Plus slår sig in i Sverige med lågpris 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Disney PlusDisney

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev