onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Disney Plus drog in 10 miljoner prenumeranter på ett dygn

Publicerad: 14 november 2019, 07:17

I dagarna rullade Disney ut sin nya streamingtjänst Disney Plus på flera marknader. Redan det första dygnet hade 10 miljoner tecknat en prenumeration.

Ämnen i artikeln:

Disney

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Disneys nya streamingtjänst Disney Plus lanserades i dagarna i USA, Kanada och Nederländerna. Ett dygn efter lanseringen hade tjänsten 10 miljoner prenumeranter. Adage rapporterar dock att den drabbades av en del tekniska problem den första dagen.

Det – trots det – varma mottagandet hos publiken gjorde att Walt Disney lyfte 7,4 procent på den amerikanska börsen. Det är, enligt börstjänsten Market Watch, Disneys bästa börsdag på tio år.

LÄS OCKSÅ: Så påverkar Disneys nya streamingtjänst den nordiska marknaden 

I Disney Plus utbud finns omkring 500 filmer och 7 500 avsnitt av tv-serier, däribland det mesta från Disney och Pixar. Priset för Disney Plus ligger på cirka 70 svenska kronor per månad. 

Nästa vecka lanseras tjänsten även i Australien och Nya Zeeland. Enligt vad Disney tidigare kommunicerat kommer Disney Plus till Europa i mars 2020. Om den även lanseras i Sverige längre fram är ännu inte klart.

Verizon, med sina totalt 19 miljoner kunder, har tidigare meddelat att de kommer att erbjuda de som har Verizon Unlimited-erbjudanden att få tillgång till Disney Plus gratis under en 12 månadersperiod.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev